НАЧАЛО ТУРНИРЪТ   ЗА НАС КОНТАКТИ

АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ФЕН КЛУБОВЕ НА ЧУЖДЕСТРАННИ ОТБОРИНа 09-10 април 2016 г., в гр. София, на игрищата на спортен комплекс „РД Спорт“, находящ се на територията на МИННО-ГЕОЛОЖКИ УНИВЕРСИТЕТ "СВ. ИВАН РИЛСКИ" се проведе V-ти ТУРНИР МЕЖДУ ФЕН КЛУБОВЕТЕ НА ЧУЖДЕСТРАННИ ОТБОРИ В БЪЛГАРИЯ. Турнирът е втори такъв под егидата на „АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ФЕН КЛУБОВЕ НА ЧУЖДЕСТРАННИ ОТБОРИ“,  чието създаване цели да покаже, че футболът е нещо много повече от една игра, и че привърженици на кръвни врагове в спорта могат да бъдат приятели и да имат обща кауза.

Този път благотворителните усилия на Асоциацията и нейните приятели, ще бъдат в полза на сдружение с нестопанска цел „Зачатие“.


СХЕМА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ

ОТБОРИ

Отборите са разделени в 4 предварителни групи. Всеки отбор се състои от минимум 6 до максимум 15 състезатели / 5 полеви играчи и 1 вратар + 9 резерви / всички до един членове на съответния фен клуб участващ в турнира.

ГРУПОВА ФАЗА

Срещите се провеждат само в рамките на игровото време - 2 полувремена по 15 минути с 5 минути почивка между тях.
Във всички срещи от груповата фаза се присъждат 3 точки за победа, 1 точка за равен резултат и 0 точки при загуба.

Класирането в групите се извършва по броя на спечелените точки.

Ако два отбора имат еднакъв брой точки, по-предно място в класирането придобива отборът, който има:
- по-добър резултат от срещите по между им
- по-добра голова разлика
- повече отбелязани голове
- по-малко наказателни картони

ПЛЕЙОФИ И ФИНАЛИ

Срещите се провеждат само в рамките на игровото време - 2 полувремена по 20 минути с 5 минути почивка между тях. При равен резултат след края на редовното време се изпълняват наказателни удари - по 5 за всеки отбор, а при ново равенство в резултата, се изпълнява по един наказателен удар до излъчване на победител.